10.11.2022

henrik

Osavuosikatsaus 1–9/2022

Kolmannella kvartaalilla jatkoimme määrätietoisesti liiketoimintamme kehittämistä ja kulujen karsimista. Voimakas inflaatio ja korkeammat korot tulevat heikentämään kuluttajien maksukykyä tulevaisuudessa. Toisaalta samat tekijät myös kasvattavat kuluttajien rahoitustarpeita. Euroopan heikkenevä taloustilanne vaatii meiltä tarkkaavaisuutta ja maksuvalmiuden ylläpitämistä.

Erityisen tyytyväisiä olemme liiketoimintamme kannattavuuteen Ruotsissa. Suomessa ja Tanskassa kannattavuutemme on vaatimattomampaa johtuen tiukasta sääntelystä. Liiketoimintamaistamme Espanja on potentiaaliltaan mutta myös riskiltään suurin. Tällä hetkellä liiketoimintamme Espanjassa on vielä kannattamatonta.

Konsernin taloudellista asemaa aikavälillä 1.1.2022–30.9.2022 kuvaavat tunnusluvut:

  • Liikevaihto: 15 045 513€
  • Liikevoitto: 3 529 296€
  • Tulos ennen veroja: 1 254 998€
  • Rahoitustoiminnan saatavat: 46 921 858€
  • Omavaraisuusaste 54,55%

Tuloslaskelma ja tase 1.1.2022–30.9.2022 (.pdf)

Päivitetyt avainluvut ja aiemmat raportit

Etuoikeusosakkeiden lunastukset

Olemme arvioineet aloittavamme etuoikeusosakkeiden lunastukset marraskuun 2022 aikana. Tämän hetkisen tiedon mukaan lunastusten käynnistäminen saattaa kuitenkin viivästyä alkuperäisestä arviosta, koska Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) rekisteröintiprosessi on ruuhkautunut.

Rekisteröinti on kirjattu saapuneeksi PRH:lle 17.10.2022. Olemme pyytäneet 18.10.2022 ja 1.11.2022 PRH:ta kiirehtimään uusien osakkeiden ja täydennetyn yhtiöjärjestyksen rekisteröintiä, jotta voisimme maksukykymme puitteissa aloittaa etuoikeusosakkeiden lunastamisen erissä mahdollisimman pian.

Kun uudet osakkeet ja yhtiöjärjestyksen muutos on rekisteröity, avaamme etuoikeusosakkeiden lunastusmahdollisuuden kaikille etuoikeusosakkeenomistajille sijoittajaportaalissa. Lunastuspyynnöt voi tämän jälkeen tehdä omilla sijoittajasivuilla.

Informoimme sähköpostitse ja verkkosivuilla kaikkia etuoikeusosakkeenomistajia heti, kun PRH:n rekisteröinnit ovat valmiita ja kun sijoittajaportaalissa voi käydä tekemässä etuoikeusosakkeiden lunastuspyynnön.

Jatkossa lunastamme etuoikeusosakkeita erissä maksukyvyn puitteissa neljännesvuosittain, josta myös tiedotamme etuoikeusosakkeenomistaja aina etukäteen.

Pahoittelemme, että uusien osakkeiden ja täydennetyn yhtiöjärjestyksen rekisteröinti kärsii käsittelyaikojen yleisestä venymisestä PRH:ssa. Rekisteröitävä osakesplitti on kuitenkin osakkeenomistajien yhdenvertaisen kohtelun turvaamiseksi välttämätön.

Teemme parhaamme, että etuoikeusosakkeiden lunastukset voitaisiin käynnistää pikimmiten. Osinkojen maksaminen tullaan käynnistämään siinä vaiheessa, kun yhtiöllä on maksukykyä ja vahvistetun tilinpäätöksen mukaan voittovaroja.